Arbeidsvoorwaarden payroll contract

Goed werkgeverschap is onze core business en daar horen natuurlijk ook goede arbeidsvoorwaarden voor uw medewerkers bij. Bij Connexie hebben wij daarom een prima arbeidsvoorwaardenpakket en een unieke cao opgesteld. Bovendien krijgen medewerkers bij ons uitstekende rechten met hun payroll contract.

Connexie cao: de rechten bij een payroll contract

U wilt natuurlijk het beste voor uw medewerkers. En u wilt natuurlijk ook dat er voor hen zo min mogelijk verandert bij de overstap naar payrolling. Het is daarom belangrijk dat de geldende cao goed past bij de wensen en behoeften van uw bedrijf. Om die reden hebben wij enkele jaren geleden een unieke cao opgesteld: de Connexie cao. Binnen deze cao zijn de arbeidsvoorwaarden die gelden binnen uw bedrijfstak altijd leidend. Dus hoewel uw werknemers bij ons een payroll contract afsluiten, blijft hun salaris hetzelfde en hebben ze dezelfde voorwaarden als hun collega’s uit de branche.

Rechtspositie

Payroll bedrijven die geen eigen cao hanteren, vallen standaard onder de cao voor uitzendbureaus (ABU). Een vreemde constructie, want payrollen is wezenlijk anders dan uitzenden; over het algemeen gaan de medewerker en inlener een veel hechtere band aan. De toepassing van het ABU cao leidt daardoor tot een verslechtering van de rechtspositie van werknemers. En dat mag niet de bedoeling zijn. Daarom werken wij met een eigen cao en hanteren wij geen fasesysteem waarin de rechtspositie beetje bij beetje wordt opgebouwd. Bij ons hebben uw medewerkers al vanaf dag één een sterke rechtspositie. Zo bieden wij goede rechten met het payroll contract.

Salaris

Goed werkgeverschap is onze core business. Het is wat wij doen en waar we goed in zijn. U kunt bij ons dus rekenen op correcte salarisstroken. En het loon wordt wekelijks uitbetaald! Meer over salaris en declaraties.

Pensioen

Er zijn ruim 20.000 werknemers voor wie wij een arbeidscontract hebben afgesloten. In verband met deze schaalgrootte profiteren zij allemaal van uitstekende personeelsvoorzieningen. Zo bouwen nieuwe werknemers al na acht weken pensioen op via de StiPP Plusregeling, en bestaande werknemers natuurlijk gewoon vanaf dag één. Meer over de pensioenregeling van Connexie.

Ziektekostenverzekering

Bij de overstap op payrolling van Connexie, vallen u medewerkers onder de collectieve zorgverzekering van VGZ. Zij kunnen zelf een pakket uitkiezen dat bij hen past en profiteren van aantrekkelijke kortingen. Meer over de ziektekostenverzekering van Connexie.