Geen werkgeversrisico’s bij Connexie

Connexie neemt het juridisch en administratief werkgeverschap van u over. En daarmee nemen wij ook de bijbehorende plichten, werkgeversrisico’s en papieren rompslomp voor onze rekening. Wij doen er alles aan om u zorgeloos te laten ondernemen.

Plichten werkgever

Goed ondernemerschap is vaak complexer dan ondernemers in eerste instantie denken. Als u personeel in dienst heeft, neemt dat namelijk veel juridische verplichtingen met zich mee. Denk aan loondoorbetaling tijdens ziekte, re-integratieverplichtingen bij langdurig ziekteverzuim, het betalen van WW en ontslagvergoeding, en het afdragen van loonheffing en premies. Het is belangrijk dat deze zaken zorgvuldig worden uitgevoerd, maar dat kost veel tijd en geld. Bij de overstap op payroll via Connexie heeft u geen werkgeversrisico’s meer en kunt u bovendien flexibel meebewegen met de conjunctuur.

De plichten van Connexie

Als klant van Connexie betaalt u een vast tarief per medewerker. Daarmee bent u in één klap ontzien van alle juridische en administratieve personeelskosten. Bovendien kunt u bij Connexie altijd bouwen op goede arbeidsvoorwaarden.  Zo zijn wij verplicht om de inlenersbeloning van uw payrollkrachten te baseren op de beloningen die zijn vastgelegd in uw eigen bedrijfstak-cao of arbeidsvoorwaardenreglement. En als u het inleencontract van een medewerker wilt beëindigen, zijn wij verplicht om passende vervangende arbeid voor deze persoon te zoeken. En ook niet onbelangrijk: het is onze plicht om ten minste 1 procent van het brutoloon van een medewerker te besteden aan scholing. Zo bent u altijd verzekerd van deskundige medewerkers die goed werk leveren.

Ondernemen zonder werkgeversrisico’s

  • Connexie draagt het SNA-keurmerk. Dat houdt in dat wij regelmatig worden gecontroleerd op het nakomen van verplichtingen uit arbeid.
  • Bij Connexie bent u verzekerd van alle mogelijke vrijwaringen; uw aansprakelijkheid is afgedekt via SNA.
  • U loopt geen werkgeversrisico’s bij ziekte en arbeidsongeschiktheid.
  • U loopt geen contractrisico; medewerkers staan onder contract bij Connexie.
  • Connexie betaalt uw medewerkers door bij ziekte.

Vraag een vrijblijvende offerte aan

Heeft u vragen? Dan kunt u natuurlijk altijd contact met ons opnemen. Graag meer inzicht in de kosten? Vraag dan gerust vrijblijvend een offerte aan.