Vrijwaringen van payroll

Bij payroll staan uw medewerkers niet bij u op de loonlijst, maar bij een bedrijf dat gespecialiseerd is in juridisch en administratief werkgeverschap. Connexie is werkgever van ruim 20.000 arbeidskrachten. Medewerkers die bij ons op de loonlijst staan worden voor u (als inlener) ter beschikking gesteld. U bent bij Connexie vrijgesteld van alle verplichtingen die aan de inlenersaansprakelijkheid verbonden zijn. Payrollen met Connexie betekent ondernemen met de minimale personeelsrisico’s.

Wet Keten Aansprakelijkheid (WKA)

Bij payrolling heeft u te maken met de Wet Keten Aansprakelijkheid (WKA). Deze wet schrijft voor dat u aansprakelijk bent voor de afdracht van loonbelasting en sociale premies, ook voor uw medewerkers die zijn ondergebracht bij een payrollorganisatie. Dat is nogal een risico; u wilt jaren nadien natuurlijk niet geconfronteerd worden met belastingen die uw uitlener niet heeft voldaan.

Inlenersaansprakelijkheid tot minimum beperkt

Bij Connexie doen we er daarom alles aan om de risico’s van inlenersaansprakelijkheid tot een minimum te beperken. Wij zijn immers de juridische werkgever van uw medewerkers en willen zoveel mogelijk zelf de verantwoordelijkheid nemen. Bij ons heeft u daarom alle mogelijke vrijwaringen op de aansprakelijkheden. En bovendien worden uw personeelszaken altijd volgens het boekje en met de grootste nauwkeurigheid uitgevoerd. Dat kunnen we u beloven én bewijzen, want openheid en duidelijkheid zijn voor ons belangrijke kernwaarden.

 

Onze opdrachtgevers
beoordelen Connexie Payroll
met een
8,3

SNA-keurmerk

Connexie beschikt over een keurmerk van de Stichting Normering Arbeid (SNA). Dat houdt in dat we twee keer per jaar worden gecontroleerd  – en geaccordeerd – op onze verplichtingen uit arbeid. Het SNA-keurmerk is gebaseerd op de strenge Europese norm van NEN-4400 en ontwikkeld om de risico’s die u loopt te elimineren. Controleer daarom altijd of een payroll bedrijf het SNA-keurmerk draagt. Dan bent u verzekerd van een betrouwbare, professionele partner en van een groot aantal vrijwaringen, waaronder de vrijwaring inlenersaansprakelijkheid.

Vrijwaring inlenersaansprakelijkheid

Via het SNA-keurmerk geldt een vrijwaring van de inlenersaansprakelijkheid. Dat houdt in dat de Belastingdienst u niet aansprakelijk kan stellen als de omzetbelasting en de loonheffingen van uw payroll-medewerkers niet of niet correct is afgedragen.

 

Vrijwaring minimumloon en minimum vakantiebijslag

Kiest u voor Connexie, dan gelden er ook vrijwaringen van aansprakelijkheid voor het betalen van loon en vakantiebijslag. Dat houdt in dat u niet aansprakelijk wordt gesteld wanneer het loon van uw payrollkrachten niet volgens de Wet Minimumloon en Minimumvakantiebijslag (WML) wordt uitbetaald.

 

Laatste nieuws

18 mrt 2020
Corona maatregelen werkgevers
Lees verder
15 mei 2019
Tijdsregistratie verplicht voor bedrijven
Lees verder
10 jul 2018
Stijging Algemeen werkloosheidsfonds (Awf) per 2020
Lees verder