Tijdelijk personeel inhuren voor de feestdagen

De maand december heeft zijn intrede gedaan en de feestdagen staan weer voor de deur. Behalve de gezelligheid betekent deze maand voor werkgevers in de horeca en retail ook topdrukte! Bent u als werkgever druk met de voorbereidingen en komt u erachter dat u met uw huidige personeel de planning niet rond krijgt? Dan kunt u met behulp van payroll gemakkelijk de extra mankracht administratief laten beheren! Lees snel dit artikel over tijdelijk personeel inhuren.

Tijdelijk personeel als oplossing voor drukte

De kerstdagen en nieuwjaarsdag zijn in Nederland erkende feestdagen. Volgens de AVR van Koninklijke Horeca Nederland zijn dit, voor invalskrachten, echter geen verplichte vrije dagen. Werknemers in de horeca werken regelmatig op dagen dat anderen altijd vrij hebben. Om het toch gezellig te houden tijdens alle drukte en om overbelasting van personeel of uzelf te voorkomen, kunt u tijdelijk personeel aannemen. Doet u dit door middel van payroll? Dan heeft u geen omkijken naar het administratieve gedeelte van een nieuw (tijdelijk) personeelslid. Connexie neemt dit volledig van u over. Wel zo prettig in een maand als december!

Personeel inhuren: de consequenties

Toch is het inschakelen van tijdelijk personeel niet altijd even gemakkelijk. In verband met de Nederlandse wet- en regelgeving zijn er een aantal consequenties om rekening mee te houden:

Toeslag tijdens de feestdagen

Afhankelijk van de arbeidsovereenkomst heeft een werkgever extra loonkosten voor vakbekwaam personeel dat werkt tijdens de feestdagen. In een cao kan namelijk zijn vastgelegd dat een werknemer voor de feestdagen recht heeft op een toeslag van 50 procent in geld of 100 procent in tijd. In eerste instantie kan een werknemer extra vrije dagen sparen. De te compenseren vrije tijd moet dan worden ingezet in de periode van 26 weken volgend op de feestdag.

Arbeidstijden voor jongeren

Een andere implicatie van het inhuren van tijdelijk personeel is de Arbeidstijdenwet. Voor jongeren geldt dat zij enkel op bepaalde uren mogen werken en dat ze gebonden zijn aan een maximaal aantal werkuren per week. Reken dus niet te snel op tijdelijk personeel dat u ’s avonds na bepaalde tijd kunt inzetten. Zo mogen jongeren van 16 en 17 jaar niet ’s nachts werken en hebben ze recht op extra rusttijden.

Wet Werk en Zekerheid

Bovendien dient een werkgever rekening te houden met de nieuwe Wet Werk en Zekerheid. Sinds deze wet vorig jaar is ingetreden, is het minder gemakkelijk om elk jaar dezelfde krachten (tijdelijk) in te huren. Voorheen maakten flexwerkers aanspraak op een vaste baan nadat zij drie jaar voor een werkgever werkzaam waren geweest. In de nieuwe Wet Werk en Zekerheid is dit aangepast naar twee jaar.

Flexibiliteit tijdens de feestdagen met payroll

Tijdelijk personeel laten verlonen via onze payrollorganisatie biedt u vele voordelen. Met op nummer één: u bent en blijft ontlast! Omdat u zelf geen werknemers in dienst hoeft te nemen, verliest u geen onnodige tijd aan administratie. De arbeidsrisico’s en financiële afwerking liggen volledig in onze handen. Met name in de horeca is geen peil te trekken op de drukte en wilt u snel kunnen inspringen op veranderingen. Wilt u meer weten over het tijdelijk inhuren van personeel en de mogelijkheden bij Connexie? Neem dan gerust contact op. Samen met u werken wij aan een mooie afsluiting van het jaar!