Personeel in dienst nemen: uw eerste werknemer

Groeit uw bedrijf en wilt u personeel in dienst nemen? Dan is dit vaak een hele stap. Alhoewel u het waarschijnlijk zo druk heeft dat u wel wat extra handen kunt gebruiken, komt bij het aannemen van personeel ook veel extra werk kijken. Daarnaast schrikken de risico’s van personeel in dienst nemen veel werkgevers af.

Taken en verplichtingen als werkgever

Het opstellen van arbeidsovereenkomsten, het bijhouden van de loonadministratie, het op tijd afdragen van belastingen en premies als pensioen en het afsluiten van verzekeringen. Het is slechts een kleine greep uit de taken die bij het in dienst nemen van personeel komen kijken. Het kost veel tijd om al dit soort zaken te regelen en het is het vaak ook nog eens hartstikke ingewikkeld…

 

personeel in dienst nemen

 

Personeelsrisico’s belangrijk struikelblok

Daarnaast vormen ook de personeelsrisico’s een belangrijk struikelblok voor bedrijven. Op het moment loopt u misschien over van het werk, maar hoe zit dit over een paar maanden? U moet uw werknemers iedere maand salaris kunnen betalen, ook wanneer er onverhoopt minder werk is, uw werknemers op vakantie gaan of zelfs ziek thuis komen te zitten.

Alternatieven personeel in dienst nemen

De taken, verplichtingen en risico’s die personeel in dienst nemen met zich meebrengen, mogen niet worden onderschat. Gelukkig bestaan er verschillende alternatieven om toch over een paar extra handen te beschikken, zonder dat u zichzelf opzadelt met bakken extra werk of risico’s die u (op dit moment) niet durft te nemen.

Payroll

Een alternatief voor het in dienst nemen van personeel is payroll. Bij payroll besteedt u het administratief en juridisch werkgeverschap uit aan een payroll organisatie zoals Connexie. Uw medewerkers komen dan bij ons op de loonlijst en dus nemen wij alle werkgeverstaken en risico’s voor onze rekening. U werft (uw eerste) personeelslid, dit personeelslid meldt zichzelf aan bij Connexie en voilà, u beschikt over twee extra handen. Zonder dat u zichzelf daarmee nog meer werk en risico’s op de hals haalt! U betaalt alleen de uren die worden gewerkt en kunt op ieder moment afscheid nemen van een personeelslid, bijvoorbeeld omdat u helaas geen of minder werk beschikbaar heeft.

Zekerheid voor u én uw personeel

Payroll is niet alleen een veilige optie voor u als (beginnend) werkgever, ook voor werknemers is het een prettig idee. Wanneer de inleenovereenkomst met Connexie wordt beëindigd, zijn wij namelijk verplicht om op zoek te gaan naar passende vervangende arbeid voor uw (voormalig) werknemer. Zeker wanneer u een eerste personeelslid in dienst neemt, kan het prettig zijn te weten dat er zorg wordt gedragen voor deze werknemer in het geval dat alles toch anders loopt dan gedacht!

Contact

Wilt u meer weten over payroll en/of onze dienstverlening? Neemt u dan gerust vrijblijvend contact met ons op. Tijdens een vrijblijvend gesprek vertelt één van onze accountmanagers u graag wat wij voor u kunnen betekenen.