Goed werkgeverschap belangrijkste speerpunt van Connexie

In het burgerlijk wetboek (artikel 7:611) staat omschreven dat werkgevers verplicht zijn tot ‘goed werkgeverschap’. Dit houdt in dat werkgevers niet alleen uit eigen belang mogen handelen, maar ook de belangen van werknemers moeten laten meewegen. Connexie is als payroll organisatie de werkgever van ruim 20.000 arbeidskrachten, die werkzaam zijn bij ruim 900 bedrijven door heel Nederland. Goed werkgeverschap is één van onze speerpunten.

Connexie werkt niet met uitzend-cao

Omdat goed werkgeverschap bij ons hoog in het vaandel staat, werken wij niet met een uitzend-cao. Payrollen verschilt wezenlijk van uitzenden, maar toch werkt het overgrote deel van de payroll organisaties met een uitzendcao van de ABU of NBBU. Stapt u over op payroll? Dan vinden wij het belangrijk dat uw medewerkers opgebouwde rechten op het gebied van loon, vakantiedagen, toeslagen en uitkeringen blijven behouden. Om deze reden werken we bij Connexie met onze eigen cao. Deze cao schrijft voor dat uw bedrijfstak-cao leidend is. Hiermee onderscheiden wij ons sterk van andere payroll organisaties op het gebied van arbeidsvoorwaarden.

Goed werkgeverschap

In de bovenstaande tabel worden de arbeidsvoorwaarden van Connexie afgezet tegen die van de ABU en NBBU. In deze tabel is duidelijk zichtbaar dat de cao van Connexie betere regelingen biedt dan de twee uitzend-cao’s.

Beginselen van ‘goed werkgeverschap’

De arbeidsvoorwaarden en werkgeversregelingen die wij aanbieden zijn gebaseerd op de beginselen van de term ‘goed werkgeverschap’: het gelijkheidsbeginsel, vertrouwensbeginsel, verworven recht, motiveringsbeginsel, evenredigheidsbeginsel en zorgvuldigheidsbeginsel.

Vooral het gelijkheidsbeginsel en het motiveringsbeginsel zijn in het geval van payroll van extra hoog belang. Het gelijkheidsbeginsel schrijft voor dat medewerkers in dezelfde situatie hetzelfde behandeld moeten worden. Brengt u (een gedeelte van) uw medewerkers onder bij Connexie? Dan zorgen wij ervoor dat zij dezelfde rechten behouden als medewerkers die bij u op de loonlijst staan. Stapt u over op payroll? Dan is dit een grote stap voor zowel u als uw personeelsleden. Het is belangrijk dat belangrijke beslissingen zoals deze worden toegelicht.

Samen zorgdragen voor goed werkgeverschap

Wij nemen het juridisch werkgeverschap van u over en zorgen ervoor dat uw medewerkers een goede rechtspositie behouden. Administratief leiden wij alles in goede banen en besparen we u een hoop kopzorgen en werk. Wij beschikken over het NSA-keurmerk waardoor u zeker weet dat u werkt met een betrouwbare payroll partner. Interesse in payroll? Neem gerust contact met ons op! Één van onze accountmanagers komt graag bij u langs om te bekijken wat wij voor uw organisatie kunnen betekenen.