Corona maatregelen werkgevers

Tijdelijke maatregel Noodfonds Overbrugging Werkgelegenheid (NOW)

Beste relatie,

De overheid heeft de tijdelijke maatregel Noodfonds Overbrugging Werkgelegenheid (NOW) geïntroduceerd. De nieuwe regeling vervangt de Werktijdverkorting (Wtv) en ziet er hoopvol uit, maar bevat nog veel onduidelijkheden.

Wij blijven alle ontwikkelingen volgen en stellen u zo snel mogelijk op de hoogte.

Wat kunnen we u melden:

  • De reeds ingediende vergunning voor Wtv wordt beschouwd als een aanvraag voor de nieuwe tegemoetkomingsregeling (NOW). Aanvullende informatie zal via Connexie gaan.
  • Wij zijn bezig om de loonbetalingen aan werknemers, die recht hebben op loondoorbetaling in orde te maken. Omdat dit per werknemer moet worden vastgesteld is het verzoek aan werknemers om zich te melden bij Connexie (support@connexie.nl). We vragen hierbij ook aan te geven bij welke opdrachtgever ze werkzaam zijn.
  • Informatie en veel gestelde vragen en antwoorden, voor u en uw werknemers staan op uw account en het account van de werknemer op Mijn Connexie. Deze worden continue aangevuld.

Voor meer actuele publicaties van de overheid over het NOW verwijzen we u naar www.rijksoverheid.nl.

Zodra er meer duidelijkheid is berichten wij u. Mocht u dringende vragen hebben dan kan dit per mail naar service@connexie.nl